Здравейте, аз съм нов във форума. Наскоро си купих alfa romeo 156 1.8 t.s моторът е 144 коня . Покарах колата един месец и ми светна чек лампата, закарах я на едно приятелче да я закачи кам PC, оказа се, че има грешка на датчик на фазите, ровех се, но нищо не намерих. Другият проблем, който имам е, че колата си работи на място, подамавам газ да качи примерно до 3500 оборота, качва ги и след пускането на газта оборотите падат до 200 или 300 след това ги качва до 2000 после пак така и след няколко пъти се оправя и почва да си работи нормално, няма прекъсване или нещо др.Когато купих колата имаше скъсана мека връзка, аз я смених само, това е правено по нея, сега тепърва ще я регистрирам,но първо искам да я вкарам в пътя.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Датчик на Фазите /Мени обороти
Collapse
X
-
Провери окабеляването до фазовия датчик. Той се намира под ангренажното колело на изпускателния разпределителен вал. Ако някой от трите проводника прави връзка към корпус или допира до друга верига, това може да предизвика клатенето на оборотите, което наблюдаваш.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Извинявам се, но искам да допълня на колата още не съм сменил ангренаж, сменил съм масло и всички филтри по нея,накладки и антифриза. Имам някоя капка антифриз отпред на радиатора, но още не мога да я хвана от къде еее и другото важно нещо, което съм пропуснал е, че колата е на газ, слагана в Италия
---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:45 ----------
и искам да попитам каква е работата на този датчик ии къде се намира
Comment
-
Колата трябва на бензин да работи добре.Ако на газ ти клати проблема е в газовото не човъркай колата .Ако го прави на бензин е друга бира.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Няма значение на какво е винаги го прави дали на бензин дали на газ пак си е същото когато е студена не се усеща толкова много тогава да кажим променя с 200 до 300 оборотаLast edited by valentin156; d.m.y г., 18:52.
Comment
-
Първоначално публикувано от valentin156 Покажи съобщение.....и искам да попитам каква е работата на този датчик ии къде се намира
За местоположението му вече ти обясних в предишния си пост.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Здравейте аз днес погледнах да видя но не намерих датчика свалих само капака на ремъците.Като сменям ремъците тогава ще го вида мисля че няма да е проблем да карам колата така.Може ли по подробно да ми обяснете къде точно му минават кабелите или ако е възможно една снимка да качите. Не съм майстор на коли но имам малко опит занимавам се с мотори и не мисля че това е толкова сложно та да не мога да си го поправя,По професия сам жичка жияLast edited by valentin156; d.m.y г., 13:36.
Comment
-
Искам да попитам дали да сваля катализатора и на негово място да сложа резонатор, и спортно крайно гърне? Искам да сложа пластмасови прагове, от кой модел ще станат и как се монтират? На таблото или по точно на скоростомера имам няколко изгорели крушки, как да ги демонтирам, за да ги подменя. Имам ръжда на лайсните на вратите от външната страна на прозорците-трябва да сменя лайсните или ги поправя, не съм ги свалил още, защото ме е страх да не се счупят щипките, а аз съм от Гоце Делчев, а тук надали ще има от къде да си купя нови. За момента е това, не мога да се сетя за други въпроси и се надявам в най-скоро време да се видим на някое събиране и да обменим мнения, и съвети за колите ни. Много ми е приятно, че се регистрирах. И до месец смятам да си изкарам и клубна карта.
Comment
-
Можеш, ако си с една ламбда сонда нямаш никакви грижи.Аз съм тъй, обаче гледай резонаторното и спортното гърне да са с вата вътре, като ги почукаш да не дрънчат на консерва и да тежат, иначе не се стои в колата.Пък да ти кажа не троши луди пари за спортно гърне тури един резонатор със хубав накрайник, то разлика никакава само в парите.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment